2011. július 20., szerda

2012-től jön a mindennapos iskolai testnevelés

A 2012-2013-as tanévtől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban. A kormány a megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni.
Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén elmondta: a kötelező mindennapos testnevelés bevezetéséről Czene Attila sportért, illetve Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár már megegyezett. Eszerint a 2012-2013-as tanévtől alsó tagozatban heti három délelőtti és két délutáni testnevelésórát tartanak, míg felső tagozatban az első évben még csak az ötödikeseknél vezetnék be a mindennapos testnevelést. Bardóczy reméli, hogy a parlament ősszel elfogadja a közoktatási törvényt, amivel az utolsó akadály is elhárul a tervezet elől.


A főosztályvezető szerint 335 olyan alap- és középfokú oktatási intézmény van jelenleg Magyarországon, amely nem rendelkezik sportinfrastruktúrával. Szalay Ferenc, a sport- és turizmusbizottság fideszes alelnöke szerint viszont csaknem 400 tornaterem hiányzik. Bardóczy elmondta, a sportért felelős államtitkárság 8 milliárdos pályázatot ír ki létesítményfejlesztésre. Az önkormányzati államtitkárság 1 milliárd 150 milliós pályázatának jóvoltából pedig 150 iskolai és utánpótlás-sportlétesítmény, közte 50 tornaterem újulhat meg a következő fél évben. A kötelező testnevelés bevezetését pártállástól függetlenül minden képviselő üdvözölte.


Forrás: mandiner.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése